Searching for schilder voorburg?

+
+
+
+
+
+
+
+

     schilder voorburg
 
Portretten in opdracht Cursus schilderen tekenen ARTONA Voorburg.
Artona schildert portretten in opdracht o.a van kinderen. U kunt leren schilderen en tekenen tijdens cursussen en schilderworkshops.
Margaretha Roosenboom Wikipedia.
Rond haar vierentwintigste jaar keerde zij terug nar Nederland om zich te bekwamen in de kunst van het aquarelleren. Zij liet zich door haar grootvader van moederskant de schilder Andreas Schelfhout de fijne kneepjes van dat vak leren. Roosenboom schilderde vooral stillevens zowel met bloemen als met vruchten. Vooral rozen vormden het centrale thema van haar stillevens. Roosenboom werd lid van het Haagse kunstenaarsgezelschap Pulchri Studio waar ze regelmatig haar werk exposeerde ook al voor haar lidmaatschap. Ook was zij buitenlid van het Amsterdamse gezelschap Arti et Amicitiae. Het werk van Roosenboom was zeer in trek. 2 Zij exposeerde niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland Engeland Oostenrijk en de Verenigde Staten.
Frans Smissaert Wikipedia.
Op 26 augustus 1898 trouwde hij in Loenersloot met jkvr. Wilhelmina Fredrika Martini Buys 1871-1953 lid van de familie Martini en woonde met haar in Voorburg tor 1903. Tussen 1903 en 1913 was hij vaak in Parijs waar hij in contact kwam met Eugène Burand die hem aanmoedigde religieuze onderwerpen te schilderen. De gemeente Laren heeft een schilderij dat hij van het kerkhof maakte. In 1914 verhuisde hij naar Laren waar de Larense School grote bekendheid genoot en ontmoette daar kunstenaars zoals Albert Neuhuys en Anton Mauve. Zijn atelier was aan de Torenlaan 45 in villa Le Grand Chaumière. Smissaert was lid van de Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum Pulchri Studio de Haagse Kunstkring en de Société Internationale d'Aquarellistes.
Charles Paul Gruppé Wikipedia.
Hij overleed in 1940 80 jaar oud. Kanaal bij Den Haag. Het uitvaren van een vissersschuit. De haven van Volendam. Bomschuit op het strand. Molen bij het water. Carole Denninger-Schreuder Schilders van Laren Toth Bussum 2003. Michael David Zellman 300 Years of American Art Plein Air Magazine september 2005. en Biografie op AskArt. Zie de categorie Charles Paul Gruppe van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. WikipediaCommonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata.
Adri Bleuland van Oordt Wikipedia.
Als beeldend kunstenaar werd zij opgeleid aan de Haagse Academie van Beeldende Kunsten. Bleuland van Oordt was een leerlinge van Gerke Henkes en van Tony Offermans. Zij was werkzaam in Rotterdam Voorburg Den Haag en het laatste jaar voor haar overlijden in Hilversum. Bleuland van Oordt schilderde portretten stillevens figuur en genrevoorstellingen. Zij portretteerde onder meer koningin Wilhelmina 1 Daniël de Lange en Johannes Pieter Roetert Tak van Poortvliet. Bleuland van Oordt was een van de Nederlandse vrouwelijke schilders wier werk werd verhandeld door de Franse firma Goupil Cie die in Den Haag een filiaal bezat. 2 Bleuland van Oordt was lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Sint Lucas. Als lid van deze vereniging werd haar werk regelmatig geëxposeerd in het Stedelijk Museum aldaar.

Contact Us