Searching for schilder goes?

+
+
+
+
+
+
+
+

     schilder goes
 
Klaas Schilder Wikipedia.
van Rongen and W. Christ and Culture Foreword by Richard Mouw. Annotated by Jochem Douma. Schilder zijn leven en werk Goes Oosterbaan Le Cointre 1990. Bremmer Klaas Schilder in Biografisch Lexicon voor de geschiedenis van het Nederlands Protestantisme Kampen Kok 1978p. Works by Klaas Schilder in Dutch on Database Nederlandse Literatuur. Works by Klaas Schilder in Dutch on neocalvinisme.nl. Works by and about Klaas Schilder in English on Spindleworks. Rudolph van Reest Klaas Schilder 1890-1952 A Short Biography. Geoff Thomas Learning from the Life of Dr. Klaas Schilder Part I Part II Part III Part IV in Banner of Truth 1999.
Pieter Pourbus Wikipedia.
Zelf was hij de leermeester van zowel zijn zoon Frans Pourbus de Oudere als van zijn kleinzoon Frans Pourbus de Jongere. Pourbus verwierf niet slechts betekenis als schilder maar hij was ook een verdienstelijk cartograaf en landmeter. De werken van Pourbus en van zijn leermeester Blondeel behoren tot het maniƫrisme. Veel werk van Pourbus bevindt zich in het Groeningemuseum te Brugge. Het Museum Gouda te Gouda bezit enkele werken van hem waaronder een luik met Annunciatie. Historicus Ignatius Walvis beschrijft het schilderij over St. Hubrecht dat Pourbus voor de Sint-Janskerk in Gouda vervaardigde na de reformatie in Delft terechtgekomen en ook door Karel van Mander beschreven. Ook in de Sint-Jakobskerk de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Gilleskerk zijn er in Brugge werken van hem te bezichtigen.
Willem Eversdijck Wikipedia.
Willem Eversdijck Goes tussen 1616 en 1620 begraven Middelburg 9 maart 1671 was een Nederlands schilder en tekenaar behorend tot de Hollandse School. Hij was zoon van de schilder Cornelis Eversdijck en werd aanvankelijk door hem in Goes opgeleid. In 1633 was hij in Antwerpen leerling van Cornelis de Vos. In 1652 werd hij lid van het Sint-Lucasgilde in Middelburg waar hij in 1671 overleed. Van Eversdijck zijn portretten en keuken stillevens bekend. Bronnen noten en/of referenties. Biografische gegevens bij het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Mediabestanden die bij dit onderwerp horen zijn te vinden op de pagina Willem Eversdijck op Wikimedia Commons.

Contact Us